Je bent hier: Materiaal

Materiaal

Het kraammateriaal van 'de wieg' is handig

  • tijdens je zwangerschap
  • bij de geboorte
  • in de zorg voor je baby

Onze consulente geeft je bij alle materiaal deskundig advies.

bedpan De vroedvrouw gebruikt dit materiaal voor jouw verzorging (spoeling, verzorging van de hechtingen...) 0,10 euro/dag
spoelkan De vroedvrouw gebruikt dit materiaal voor jouw verzorging (spoeling, verzorging van de hechtingen...) 0,05 euro/dag
babyweegschaal Het gewicht is een belangrijke maatstaf voor de gezondheid van je baby. Met deze digitale weegschaal kan je de eerste dagen en weken het gewicht van je pasgeboren kindje controleren.

Wist je trouwens dat een baby tijdens zijn eerste levensdagen tot 10 % van het geboortegewicht kan en mag verliezen?
0,40 euro/dag + 50 euro waarborg, na gebruik terugbetaald
elektrisch afkolfapparaat Wanneer je regelmatig wil afkolven, opteer je het best voor een elektrische versie. Dit afkolfapparaat werkt zowel op batterijen als op netstroom en kan je overal meenemen.

Wil je weten hoe en wanneer je kan afkolven? Of hoe je de melk kan bewaren? Neem contact op met onze lactatiedeskundige of met een vroedvrouw.
35 euro voor de eerste 20 dagen. Vanaf de 21ste dag: 1,50 euro/dag
kraampakket Het kraampakket bevat ontsmettingsmiddel voor als je de arbeid thuis beleeft, comfortabel kraamverband voor de eerste dagen thuis en steeklakens en onderleggers voor de verzorging. van 8,60 euro tot 10,85 euro
thuisbevallings­pakket Kies je voor een thuisbevalling? Dan is het goed het thuisbevallingspakket in huis te hebben. De steeklakens, onderleggers, kraammatras en ontsmettingsmiddel worden gebruikt tijdens de arbeid en de bevalling zelf. De aspiratiesonde zorgt voor vrije luchtwegen bij de pasgeborene. Met het navelklemmetje zal de vroedvrouw de navelstreng afbinden. Tenslotte vind je in de pakket ook comfortabel kraamverband voor de eerste dagen.

Wist je dat je dit pakket best vanaf de 37e week in huis hebt? Vanaf dan mag je thuis bevallen.
27,9 euro
manueel afkolfapparaat (handkolf) Deze handkolf is eenvoudig in gebruik en overal mee te nemen. 41,05 euro
softcup In bepaalde situaties is de softcup aanbevolen, bijvoorbeeld als je baby de kracht nog niet heeft om goed te zuigen aan de borst. Met de softcup kan je melk gedoseerd in het mondje lepelen. De softcup kan speenverwarring voorkomen. Voor je de softcup aanschaft, bespreek je dit het best met je vroedvrouw, lactatiedeskundige of met een medewerker van 'de wieg'. 20,34 euro
tepelhoedjes Tepelhoedjes kunnen je huid beschermen tijdens het voeden als je last hebt van tepelkloven. De uitsparing in de hoedjes zorgt voor een direct contact met de huid, wat de melkproductie verzekert.

Vaak blijken tepelhoedjes niet nodig te zijn en is er een andere goede oplossing! Gebruik dan ook geen tepelhoedjes vooraleer je dit besproken hebt met je vroedvrouw, lactatiedeskundige of met een medewerker van 'de wieg'.
5,93 euro
tepelbeschermers Deze hulpmiddelen beschermen de gevoelige of gekwetste huid. Door rechtstreeks contact met de lucht, geneest de huid sneller. Het helpt ook tegen de pijn.
Win ook hier eerst advies in.
8,99 euro
tepelvormers Als je tijdens de zwangerschap last hebt van vlakke of ingetrokken tepels, dan kan de vroedvrouw je aanraden tepelvormers te gebruiken.
Een goede voorbereiding kan immers heel wat problemen bij de borstvoeding voorkomen.
8,99 euro

Wil je kraammateriaal huren of aankopen? Neem contact met ons op!